Security Check Procesautomatisering gelanceerd

Een Publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Digital Trust Center (DTC), Deloitte, VNG-IBD, Novel-T, NCSC, Siemens, ASML, Accenture en de Cybersecurity Alliantie  introduceert heeft de Security Check Procesautomatisering gelanceerd.

De Security Check Procesautomatisering is een week na publicatie van het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) gelanceerd. De check biedt organisaties een praktische tool om invulling te geven aan de oproep uit het CSBN om de cyberweerbaarheid te vergroten en is het inspanningsresultaat van een uniek samenwerkingsverband. Dit ICS-samenwerkingsverband is eind 2019 ontstaan uit de werkgroep ICS Security binnen de Cybersecurity Alliantie en gevormd om organisaties (klein, groot, vitaal en niet-vitaal, privaat en publiek) belangeloos te helpen om de bewustwording te vergroten en hen concrete, toepasbare oplossingen te bieden waarmee de cyberweerbaarheid van hun industriële controlesystemen kan worden verbeterd.

De bedrijfsvoering van de meeste organisaties is tegenwoordig, vaak zonder dat ze zich daarvan bewust zijn, sterk afhankelijk van automatiserings- en control systemen. Met de huidige trend van digitalisering wordt dat eerder meer dan minder. Helaas neemt de kans op een cyberincident hierdoor ook toe. Met de Security Check Procesautomatisering kunnen organisaties snel in kaart brengen waar mogelijke risico’s zitten, maar ook welke beschermingsmaatregelen zij hiertegen kunnen nemen. De security check, die ook zonder technische of IT-kennis kan worden gebruikt, biedt organisaties een praktisch hulpmiddel om hun cyberweerbaarheid te vergroten.

Je kunt de security check hier vinden.

Security Check Procesautomatisering gelanceerd