Nationale Debat over Digitalisering op 13 november in iPoort

Op maandag 13 november vindt van 15h00 tot 18h00 (inclusief borrel) het eerste Nationale Debat over Digitalisering plaats bij Nieuwspoort. Verschillende (aspirant) Kamerleden gaan onder leiding van oud-Kamerlid Kees Verhoeven met elkaar in gesprek over het belang van digitalisering en de standpunten  van verschillende partijen. Het debat wordt georganiseerd door een consortium van organisaties die zich bezighouden met digitalisering.


Waarom dit debat?
Digitalisering beïnvloedt elk aspect van ons dagelijks leven: van economische groei en (andere vormen van) werkgelegenheid tot privacy, cybersecurity, digitale inclusie en vaardigheden van jong tot oud. Daarnaast hebben nieuwe technologieën als Artificial Intelligence en de rol van (regulering uit) Europa steeds meer invloed op onze maatschappij. Dit komt maar beperkt terug in de concept partijprogramma’s van de meeste politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 22 november. 
Standpunten verschillende Kamerleden en partijen
Dit debat biedt dus een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende (aspirant) Kamerleden aankijken tegen de kansen (eerste ronde) en bedreigingen (tweede ronde) van een gedigitaliseerde maatschappij. Kamerleden van BBB, GroenLinks/PvdA en D66 hebben inmiddels bevestigd te komen.

 
Aanmelden
Je kunt je aanmelden events@ipoort.nl. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar bij iPoort, dus meld je snel aan.

Nationale Debat over Digitalisering op 13 november in iPoort