Claranet treedt toe tot Cyberveilig Nederland

Claranet Benelux, expert in (digitale) werkplekken, netwerken, managed hosting, cloud én security, is lid geworden van Cyberveilig Nederland. Claranet Benelux wil met het lidmaatschap ondersteuning bieden aan het gezamenlijke belang om de digitale veiligheid in Nederland te vergroten.

Claranet: "Claranet heeft een eigen business unit Cyber Security Nederland opgezet, die deel zal uitmaken van het bredere wereldwijde Claranet Cyber Security-team, waarbij vaardigheden, ervaring en middelen worden gedeeld. Uit de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, leren we de juiste lessen en passen die toe in de verschillende landen. We doen dat met een lokale invulling, zodat we de cultuur, gewoonten en ervaring van het land direct meenemen in de dienstverlening. In Nederland hebben we bijvoorbeeld al zo’n 100 mensen die niet alleen een schat aan IT-ervaring hebben, maar ook hun sporen hebben verdiend op het gebied van beveiliging.

Die lokale kennis en ervaring vullen we aan met een groot netwerk aan kennis vanuit de andere Claranet-landen. Dat is het voordeel van een lokale partij die klein genoeg is aandacht te kunnen geven aan de klant, maar direct groot genoeg is om elke vraag op dit gebied in te kunnen vullen.

Andere dienstverlening die we hierbij direct kunnen aanbieden, is bijvoorbeeld Continuous Security Testing, een doorontwikkelde vorm van de pentesten die we ook al jaren bieden. Momenteel zitten we op ruim tienduizend dagen aan pentesten per jaar (!) voor een breed scala van klanten van verschillende grootte en in verschillende sectoren. We gebruiken diensten die we als groep kunnen leveren en combineren dat met de dienstverlening die we lokaal al jaren aanbieden. We starten met een kleine groep security-experts en breiden dat de komende jaren uit naar een volwaardige security-organisatie met een back-up vanuit zowel de lokale organisatie als de andere landen binnen onze Claranet Group."

Meer informatie vind je hier.

Claranet treedt toe tot Cyberveilig Nederland