2FA publiekscampagne Rijksoverheid 'Dubbel beveiligd, is dubbel zo veilig' van start

Gisteren op 6 februari 2024 is de publiekscampagne van de Rijksoverheid over inloggen in twee stappen (2FA) ‘Dubbel beveiligd, is dubbel zo veilig’ van start gegaan. De meerjarige campagne, geïnitieerd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, is gericht op het stimuleren van het gebruik van 2FA voor e-mail en socials.

Het vergroten van cyberweerbaarheid is belangrijk voor iedereen. Vanaf deze week is daarom een toolkit beschikbaar gesteld met verschillende communicatiemiddelen. Deze materialen zijn geschikt om te delen binnen jullie eigen kanalen, voor voorlichtingen, presentaties, etc. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid vraagt ons om te helpen om deze campagne zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen van ons netwerk en te helpen bij het aanjagen van partners om hierin gezamenlijk op te trekken.
 
Om de effectiviteit van de campagne te vergroten, wil het ministerie zowel op nationaal als lokaal niveau samenwerken. Jouw input, betrokkenheid en kennis zijn waardevol. Als je een initiatief hebt of kent dat aansluit bij de campagne, laat het weten. Ook wanneer je vragen of suggesties hebt of op een andere manier wilt samenwerken, laat het weten. Neem in dat geval contact op via info@cyberveilignederland.nl 

De memo vind je hier
Meer informatie over de campagne en de bijbehorende toolkit vind je hier  

2FA publiekscampagne Rijksoverheid 'Dubbel beveiligd, is dubbel zo veilig' van start