Cyber-industrie meets cyber-wetenschap

Op maandag 27 mei 2019 heeft Cyberveilig Nederland samen met dcypher een rondetafel georganiseerd waar een aantal cybersecurity-wetenschappers het gesprek aan gingen met de cyber-industrie.

Het doel van de bijeenkomst was van elkaar te leren, te gaan nadenken over een gedeelde agenda, betrokkenheid te tonen en de toegevoegde waarde te identificeren die zowel de industrie als wetenschap aan elkaar kunnen bieden. Tijdens de bijeenkomst presenteerden zeven verschillende academische kennisinstellingen hun cybersecurityonderzoek en werd er gesproken over bestaande en toekomstige samenwerkingsmogelijkheden met de industrie. Dit culmineerde in een zeer levendige discussie onder leiding van prof. Bart Jacobs.

Het is de bedoeling om in een vervolgbijeenkomst ook VNO-NCW te betrekken, omdat de (grote) bedrijven die vertrouwen op veilige en betrouwbare digitale infrastructuren ook onderzoeks- en innovatievraagstukken hebben. Denk aan de financiële sector, gezondheidssector, telecomsector, enzovoort. 

Mocht je interesse hebben om voor de vervolgbijeenkomst uitgenodigd te worden stuur dan een bericht naar info@cyberveilignederland.nl.